Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Social hållbarhet

Tornberget arbetar för social hållbarhet som samhällsaktör, som samhällsbyggare och som arbetsplats.

Två leende flickor på en gunga Foto: Mostphotos

Policy för social hållbarhet

Vi har en policy för social hållbarhet som också omfattar mänskliga rättigheter. Den innefattar även bl a följande områden:

  • Jämställdhet, jämlikhet och mångfald
  • Barnrättsarbete
  • Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Trygghet

Tornberget deltar aktivt i Haninge kommuns olika trygghetsarbeten. Bolaget prioriterar även det skadeförebyggande arbetet och tillsammans med kommunens förvaltningar analyseras utfall kring inträffad skadegörelse samt väktarrapporter. Detta för att tillsammans hitta effektiva skadeförebyggande åtgärder. För att invånarna inte ska uppleva otrygghet i samband med skadegörelse prioriterar vi snabba åtgärder såsom städning, klottersanering och fönsterbyten.

Anti-korruption

Allmänhetens förtroende är utgångspunkten för alla anställda i Haninge kommun. Allmänheten ska veta att anställda i Haninge kommun aldrig låter sig påverkas i sin tjänsteutövning av otillbörliga förmåner. Tornberget har därför nolltolerans mot mutor.

Sysselsättning

Tornberget har ett samarbete med arbetsförmedlingens organisation ”Gör plats” och kommunens arbetsmarknadscenter, vars syfte är att bereda plats för praktik och arbetsträning. För att ge ungdomar en meningsfull sysselsättning under sommaren så erbjuder bolaget feriepraktikplatser.

Vi har också erbjudit studenter att göra sitt examensarbete hos oss och deltagit i en kommunikationskampanj på KTH. Via Tekniksprånget tar vi årligen emot praktikanter i syfte att få ungdomar att intressera sig, och förhoppningsvis välja, en teknisk inriktning på sina högskolestudier. På så sätt bidrar vi till att framtidssäkra branschens kompetenser.

Krav på social hållbarhet i upphandlingar

Vid upphandling av entreprenörer för lokalvård ställer vi krav på att entreprenörerna ska erbjuda arbetstillfällen för personer som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Vi följer även upp att de anställda hos entreprenören har goda anställningsvillkor.

Förebygga osund konkurrens och kriminalitet i byggbranschen

Rättvist byggande är en ideell förening där byggherrar, fastighetsbolag och branschföreningen Byggherrarna arbetar tillsammans enligt en framtagen arbetsmodell. Syftet är att proaktivt och strukturerat motverka kriminalitet och osund konkurrens på byggarbetsplatser. Detta arbete vill vi på Tornberget självklart bidra till och är därför aktiva medlemmar sedan 2022.

Trygg arbetsmiljö

För att bidra till en säker arbetsmiljö ställer Tornberget tydliga arbetsrättsliga krav i alla upphandlingar, såväl vid entreprenadupphandlingar som vid städuppdrag. För alla de byggprojekt som utförs för bolagets räkning följs olycksfall och tillbud upp noggrant.

Attraktiv arbetsplats

Tornberget arbetar målmedvetet för att vara en attraktiv arbetsplats där de anställda trivs. På Tornberget finns det en trivselgrupp som ordnar olika aktiviteter för att bidra till allas trivsel och samhörighet. De anställda på Tornberget har många olika personalförmåner som bidrar till en god hälsa.

Arbetsmiljön mäts med hjälp av pulsmätningar och medarbetarundersökningar via Great Place to Work, där Tornberget har certifierats som ett Great Place to Work vid varje genomförd mätning. Syftet med mätningarna är att kunna utveckla arbetsplatsen så att de anställda på Tornberget trivs, utvecklas och mår bra.

Senast uppdaterad: 20 oktober 2023