Verksamhetsstöds uppdrag

Vår ekonomichef/chef för verksamhetsstöd & Vice VD, Camilla Törnroos, berättar om avdelningens uppdrag och fokusområden, vilka roller som jobbar inom avdelningen och om vad hon tycker kännetecknar Tornberget som arbetsgivare. Intervjun är genomförd i april 2022.

Vad jobbar ni med på avdelningen verksamhetsstöd?

- På verksamhetsstöd arbetar vi inom många olika områden, men det som är gemensamt för oss alla är att vårt huvuduppdrag är att stötta Tornbergets verksamhet.

- Hos oss arbetar ekonomer och specialister inom IT, systemförvaltning, miljö- och kvalitet, administration, kommunikation samt registratur och arkiv.

Vad behöver man ha för utbildning och/eller egenskaper för att jobba på ekonomiavdelningen?

- Eftersom det är väldigt många olika roller, så är det också olika vilken typ av utbildning som krävs. Det som däremot är viktigt i alla roller på avdelningen är att man är serviceinriktad och har en förmåga att skapa bra relationer.

- Man behöver även tycka att det är roligt att samarbeta med andra kollegor samtidigt som man är självständig i sitt arbete. Att vara kommunikativ är också viktigt för att lyckas i arbetet.

Nämn några fokusområden som är extra viktiga för dig och din avdelning i ert arbete. 

- Vårt viktigaste uppdrag är lagbevakning, d v s att se till att vi följer de lagar och regler som gäller för Tornberget och att vi rapporterar och redovisar detta gentemot olika myndigheter och våra revisorer.

- Det är också viktigt att vi är organiserade så att vi stöttar övrig verksamhet på Tornberget på ett så bra sätt som möjligt. Detta så att de i sin tur kan uppfylla och utveckla sina uppdrag och därmed Tornbergets uppdrag.

Vad tycker du kännetecknar Tornberget som arbetsgivare?

- På Tornberget är inställningen att alla medarbetare lika viktiga och fokus är alltid på att arbeta tillsammans i samverkan.

- Vi vet att vår framgång kommer genom våra medarbetare och är måna om att man ska må bra på jobbet och ha en bra balans i livet.

- Här får alla möjligheten att vara med och jobba i olika utvecklingsfrågor och man har även möjlighet att påverka bolagets vägval i framtiden.

Senast uppdaterad: 22 april 2022