Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

HR-ansvarig om fokusområden och Tornberget som arbetsgivare

Jenny Johansen, HR-ansvarig, berättar om fokusområden nu och i framtiden och om vad hon tycker kännetecknar Tornberget som arbetsgivare.

Nämn några fokusområden som är extra viktiga inom HR just nu

- I och med att vi idag lever i ett kunskapsintensivt samhälle med en allt snabbare teknikutveckling, så blir medarbetarnas kompetens Tornbergets viktigaste beståndsdel. Därför är kompetensförsörjning ett av våra viktigaste fokusområden. Kompetensförsörjning handlar om att hitta rätt medarbetare, utveckla befintliga medarbetare och även få medarbetarna att vilja stanna kvar hos oss.

- Enligt vår värdegrund är vårt uppdrag är att vara Branschens mest attraktiva arbetsgivare. För tredje året i rad blev vi 2022 certifierade som en bra arbetsplats i Great Place to Works världsomspännande arbetsplatsundersökning, vilket är fantastiskt! Två fokusområden som vi tar med oss från mätningen är att utveckla löneprocessen och att jobba ännu mer för att våra medarbetare ska må bra på alla sätt på arbetsplatsen. Vi kommer att göra en ny mätning 2024.

Vilka fokusområden tror du blir extra viktiga i framtiden? 

- Hälsa kommer fortsätta att vara viktigt och ta ännu mer plats i framtidens HR arbete. Tornberget är redan en arbetsgivare som månar om att vi som medarbetare ska må bra. Vi strävar efter att vara en familjevänlig arbetsplats där det ska fungera att få ihop vardagen med god balans mellan arbetsliv och privatliv.

- Vi har en trivselgrupp som anordnar sammankomster så att vi kan ha roligt tillsammans, vi har en arbetsgrupp som jobbar för mångfald och inkludering, vi erbjuder hälsoundersökningar vartannat år, anordnar friskvårdsdagar och har ett stort friskvårdsutbud med friskvårdstimme. Mår vi bra så kan vi göra ett bra jobb!

Vad tycker du kännetecknar Tornberget som arbetsgivare?

- Medarbetarnas trivsel och utveckling står i fokus. Vi vet att medarbetarna är det viktigaste vi har.  

- Involvering och transparens är ett annat kännetecken!  Det är medarbetarna som sitter på kunskaperna inom sina områden och därför får alla som vill vara med och bidra till våra strategiska planer och verksamhetsplaner. Alla som vill kan också delta och bidra i ledningsgruppens möten i vissa frågor och regelbundet lyssna på delar av ledningsgruppens möten.

- Det är tydligt att medarbetarnas trivsel är ett av våra tre övergripande målområden på styrelsenivå.

Denna intervju uppdaterades senast i juni 2024.

Senast uppdaterad: 27 juni 2024